Over MP

Mater Paramedica is de studentenvereniging voor studenten van PXL – Healthcare en PHIV, de opleidingen in het Limburgs hoger onderwijs met de oudste wortels (De eerste lessen dateren uit de eerste helft van de 19e eeuw!). We zijn er voor alle studenten die het maximale uit hun studentijd willen halen. Dat doen we door het organiseren van feestjes, lezingen, blokbars, uitstappen,…

In 1958 werd het Provinciaal Hoger Instituut voor Verpleegkunde opgericht. Het kwam vlak naast het Moederhuis in Hasselt te liggen. De opleiding was meteen √©rg succesvol, en dan met name onder de jongens. In het tweede jaar dat de PHIV bestond kwam ook Maurice Maesen studeren in Hasselt. Daar leerde hij Fons Kelchtermans en Fons Leurs kennen, die eerder al in Leuven gestudeerd hadden. Samen kwamen ze op het idee om een studentikoze club op te richten. En hoewel de school niet achter het idee stond (“Dit is geen universiteit en je bent hier niet in Leuven!”), was dat uiteindelijk toch het begin van (Mater) Paramedica! Het eerste praesidium kon er in 1962-’63 aan beginnen….

En sinds dat eerste praesidium volgde er ieder academiejaar daarna nog een, en nog een, en nog een,… Samen de Hasseltse avonden verkennen, een stapje in wijdere de wereld zetten of samen studeren: je kan er sindsdien bij ons voor terecht!

We vertellen je graag nog meer over ons:

Een overzicht van andere zaken vind je in ons ABC…